Ромислокас - арт-рок группа. mp3, DivX, mpeg4, download
Romislokus - art rockМузыкальные видеоклипы mpeg 4 mp4 DivX медиа-арт скачать

Новости рок-группы Ромислокас. Новая музыка, новые песни, новые идеи
Живые концерты рок-группы Ромислокас в клубах Москвы и С.-Петербурга
Песни / Тексты, стихи песен
Музыка от рок-группы Ромислокас, mp3 для свободного скачивания
Фотогалерея рок-группы Ромислокас
Участники рок-группы Ромислокас
Биография рок-группы Ромислокас
Рецензии на музыку и альбомы рок-группы Ромислокас
Видео клипы рок группы Ромислокас, видеозаписи с живых концертов
Гостевая книга рок-группы Ромислокас
О проекте Ромислокас
Контакты рок-группы Ромислокас


Участник проекта Free!Music: музыка для людейИскать другие рецензии

Рецензия от Prog-Nose на альбом 'Vinyl Spring, Digital Autumn' (in Flemish)

Рецензия от Prog-Nose на альбом

Tracklijst:
The snow of the rails (4’51’’), The face of a city (5’58’’), 78 (6’49’’), Absolute control (5’06’’), It is winter (3’57’’), Miss the target (6’30’’), A tree by the wall (6’49’’), Tuner (3’10’’), Substance (4’24’’), Smoke (4’11’’).
Muzikanten:
Evgeniy Gorelov : toetsen
Mikhail Voronov : gitaar
Yuri Smolnikov : gitaar, zang
Dmitriy Shelemetev : drums
Maksim Karavaev : computers
Mikhail Brovarnik : bas
Irina Unakovskaya : cello
Anna Goya : viool, zang
Website:
www.romislokus.com
In Oost Europa is de rockcultuur lange tijd onbestaande geweest of verdoken in een superunderground. Heden ten dage zijn er bloeiende scenes in Tsjechie en Polen, maar vanuit Rusland gebeurt het slechts mondjesmaat dat een muzikaal product hier verkrijgbaar is. Meestal gaat het dan nog over rudimentaire uitspattingen waar de productie te wensen overlaat. Vroeger was er Gorki Park, nu schieten me namen te binnen als Mental Home en Gods Tower.
‘Vinyl spring digital autumn’ is de tweede CD van Romislokus en over de productie valt niet meer te klagen. Maksim Karavaev is als vast lid ingelijfd voor de computereffects en Anna Goya is de groep komen versterken met zang en viool, hetgeen het resultaat zeker ten goede komt. Bovendien is er in de persoon van Dmitriy Shelemetev een drummer van vlees en bloed gevonden. We krijgen hier een verzameling liedjes die de sfeer van het Duitse BAP doen herleven, ook al is de voertaal het Russisch.
Het duurt even eer de CD op gang komt want de 2 eerste nummers vind ik luchtig qua sfeer. Alleen de Russische taal drapeert een mysterieuze sluier over de iele composities.
‘78’ blijkt dan plots uit een ander soort hout gesneden : een zwoel viooltje laat ons een aangenaam intro binnenglijden. Fluisterende zang mondt uit in beklijvende gitaarpatronen, deze krijgen een jazzy ondergrond. In deze zes en halve minuut gebeurt er zoveel dat mijn aandacht evolueert naar bewondering; want vervolgens scheppen toetsen en percussie een harlekijnsfeer van synchroon theater.
Bij ‘Absolute control’ klommen Einsturzen Neubauten over de muur naar het westen in een industrieel intro. Alsook enige BAP invloeden bekruipen me naderhand, we zijn sociaal bewust bezig, laat ons zeggen.
‘It is winter’ is dan wel een hoogvlieger, de koude temperaturen in Rusland brengen het beste in de artiest naar boven. Op het eerste gehoor onopvallende deuntjes gaan zich na enkele luisterbeurten ontplooien tot herkenbare en mooie melodietjes. Let even op de melancholie van de viool die dit nummer een absolute meerwaarde geeft !
‘Miss the target’ zwelt aan met een aarzelend kosmisch intro. Wederom een compositie met een veelheid aan indrukken waarbij het theater nooit ver weg is. Het lijkt me bijna een mime performance in bloedrood fluweel; de sfeer van het oostblok geillustreerd in zijn minimalistische kneuterigheid. Maar laat me vooral benadrukken dat de twijfel weggevaagd wordt door melodietjes die je inpakken en dat is te danken aan het gevoel voor drama van hoofdman Yuri Smolnikov.
Neem nu het wederkerend gitaarloopje in ‘A tree by the wall’ … het doet me meteen denken aan het werk van Dave Stewart en de filmmelodie van Lily was here, met aangenaam strakke percussie als ruggengraat. Er wordt beheerst gespeeld tot het eindigt in een bewuste progchaos met jazzy invloed, waarbij men met enige goodwill naar de sfeer van Porcupine Tree kan evolueren.
Waarom een draak als ‘Tuner’ de CD even naar de oceaanbodem moet torpederen snap ik niet : synthetische keyboards met dansritme en een smurfenstem doen me vlug verder zappen en dan krijgen we gelukkig nog twee nummers die dit werkstuk op een bevredigende manier afsluiten : viool, aangename zang, doomy sfeer soms, beschaafde gitaarpatronen en enige zweverigheid.
Na veelvuldige beluistering vervult de CD me nog met gemengde, maar grotendeels positieve gevoelens. Het staat als een paal boven water dat deze groep compositorisch sterk staat en een belofte voor de toekomst is. Veel zal afhangen van hoe ze dit allemaal kunnen inblikken in de beperkende omgeving; want aan muzikaal talent en beheersing der instrumenten ontbreekt het hen niet.
Bespreking: Vera

Март, 2002.

Vera


http://users.pandora.be/prog-nose/albums_2002/romislokus_vinyl_spring_digital_autumn.htm

Искать другие рецензии

Switch to english На главную На главную